• AddPocket

Nya vägar till glädje

I ett dystert läge med mycket funderingar och oro inför framtiden, vill jag dela med mig av ett annat jobbigt läge, rätt många år tillbaka i tiden men ändå... med ett lyckligt slut som många av er faktiskt är med och bär.


Historien om AddPocket - extrafickorna, höftväskan, midjeväskan, hundfickorna och många andra namn som den kallats - har ni kanske redan läst på hemsidan. Om inte, så hittar ni det här! Givetvis var det en tid i paradiset med sol, hav och äventyr under de där två åren då jag och familjen bodde i Thailand. Men allt har ett slut och det gäller även pengar. Det var inte många kronor kvar på kontot när beslutet togs att flytta hem till Sverige igen. Dels kostade det att växla ner och enbart jobba ett par timmar om dagen med utvecklingen av AddPocket och med vårt lilla café där på stranden som i bästa fall gav lite intäkter per dag som räckte till mat. Dessutom rasade börsen utan broms vilket gjorde att investeringar i aktier och fonder halverades. Läropengar... men ändå... Vissa dagar fick vår anställda personal, en kille med stort leende och flinka fingrar jaga musslor på stranden, sedan tillaga och sälja till sina vänner. Det räckte till hans lön och dessutom fick han mat på jobbet. Det var glädje oavsett för honom.


Med 20.000 kr på kontot och inget boende i Sverige skulle vi nu lämna Thailand där vårt hus med rosa klinker på golvet varit "hemma". Där vi fått lära känna grannar som var sjözigenare, fiskhandlare och muslimska böneutropare. Världens bästa grannar utan tvekan och vi lärde oss otroligt mycket av dem. Om deras kultur och värderingar och det liv de levde utan de saker som vi tar för givet. TV eller dator fanns inte, ej heller telefon som vi idag har som en självklar del av handen. Fisk för dagen och eventuellt ris och grönsaker var det som åts varje dag, sju dagar i veckan. Ibland inhemsk Whiskey som smakade ganska illa till maten.


Genom kontakter fick vi hyra en lägenhet i Stocksund utanför Stockholm, dock omöblerad. Med varsin resväska i ett kyligt Stockholm tog vi en taxi till Stocksund och vår dotter som var 4 år vid hemkomsten frågade om vi kunde bada när taxin körde förbi Brunnsviken där isen precis smält efter vintern. Vår dotter var 2 år när vi flyttade från Sverige och hon visste inget annat än bad, sol och sandaler. Hon tyckte det var lite ovant med bestick efter att ha ätit ris med händerna på stranden (blandat med lite sand...). Framme i lägenheten ställde vi in väskor, satte oss i en ny taxi för att se AIK spela på Råsunda, i vårt Thai-tänk var det, just då, viktigare än sängar och täcken. Senare, kalla och trötta efter matchen la vi ut handdukar på golvet för att sova på, det gick fint och tidsomställningen hjälpte säkert till att sova trots hårda golv.


Av de pengar vi hade kvar köptes sängar och köksbord på Ikea. Vi hade magasinerat kläder, lite husgeråd och personliga grejer som var viktiga för var och en av oss. En tavla, kudde eller vas bla. Vi var oroliga, men inte som en svensk är orolig, mer som människorna i Thailand, det löser sig alltid... vilket det gjorde, mycket tack vare en chansning, att våga lita på den där magkänslan. En vågad investering, som det kändes där i Thailand, kostnaden att sy upp 3000 st väskor man hänger runt midjan och transportera hem till Sverige. Fabriken i Vietnam levererade en månad efter vi landat i Sverige och allt var enligt överenskommelse. Mycket kartonger som förvarades i lägenheten, men inga större problem då möbler fortfarande bestod av några sängar och köksbord. Kartongerna fungerade som soffor och stolar, fantastiskt och funkande utmärkt.


Barnen började i nya skolor utan problem då de var vana med nya möten och människor. Jag och min man jobbade lite med olika saker och vi började hitta en vardag i Sverige. Mindre roligt tyckte min man som jobbade på bygge och började knega kl 06.30. En väsentlig skillnad mot volleyboll med de andra papporna på stranden i Thailand efter att barnen lämnats i skolan kl 09.00. (Han är såååå grym min man, bara så ni vet!). Själv startade jag ett företag som gick hyfsat bra. Det som gjorde det möjligt att komma tillbaka så fort och dessutom gav lite andrum ekonomiskt var de 3000 st "fickor" vi bestämde oss för att satsa på. Inkomsterna från försäljning, byggjobb och lite företagande blev tillräckligt för nya beställningar av "fickor", insats till lägenheten i Solna och en biljett in i ekorrhjulet som vi en gång bestämt oss för att lämna, men nu med en massa erfarenheter rikare och "extrafickor" som självklart heter AddPocket.


Kom ihåg, det finns alltid möjligheter att hitta nya vägar till glädjen, som denna gång fanns i ett par Extrafickor som fick namnet AddPocket.

122 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
RESELLERS

Resellers in Sweden

Resellers in Europe and Worldwide

If you have any questions we would love to hear from you!

CONTACT

info@bagsandstuff.se

+46 70 7210947

Bagsandstuff/AddPocket

Ankdammsgatan 38, 171 67 Solna Sweden

VAT SE730805031401

SUBSCRIBE
SERVICE
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
PayPal secure.png
Stripe-Payment-Logo.png
visa-logo-preview.png
mastercard-vector-logo.png
AXP_BlueBoxLogo_EXTRALARGEscale_RGB_DIGI
Swish_(payment)-Logo.wine.png
sfr-dhl.jpg
unnamed_edited.png

© 2008-2020 by Bagsandstuff